مراحل و شرایط انحصار وراثت

۵ بازديد

مراحل و شرایط انحصار وراثت

اجرا گذاشتن مهریه عواقب متعددی را عاید مرد و زن می‌کند. مطالبه مهریه نیازمند آشنایی و تسلط به قوانین مرتبط با خانواده است.

انحصار وراثت چطور انجام می‌شود؟

انحصار وراثت بر اساس طبقه بندی وراث انجام می‌شود. قبل از هر چیزی بایستی با مراحل انحصار وراثت آشنا باشید تا با موانع قانونی مواجه نشوید. انحصار وراثت و محاسبه حق هر کدام از ورثه، پس از کسر کارمزدهای مربوطه انجام می‌شود. برای انجام این اقدامات اولین گام تهیه گواهی فوت و ابطال مدارک هویتی متوفی است. پس از تهیه گواهی فوت بایستی به دفتر خدمات قضایی مراجعه کنید تا با طی کردن سایر مراحل مربوطه، اقدامات لازم را انجام دهید. در ادامه این مقاله به بررسی مراحل انحصار وراثت به صورت گام به گام می‌پردازیم.

 

شرایط اولیه انحصار وراثت

پس از فوت هر شخص، اموال او بایستی به وراث انتقال پیدا کند. اغلب متوفی وصیت نامه ای دارد که بایستی به آن نیز در چهارچوب قوانین عمل شود. ورثه بایستی پس از پرداخت دیون و بدهی متوفی، طبق قانون وراثت که در قوانین مدنی کشور ذکر شده، اموال او را تقسیم نمایند. اولین مرحله در انحصار وراثت، مشخص شدن ورثه متوفی است. بایستی ابتدا مشخص شود که چه اشخاصی دارای حق دریافت ارث هستند. پس از مشخص شدن ورثه، هر یک از وراث برگه انحصار وراثت دریافت می‌کنند. لذا از این رو شناخت قوانین مربوطه از اهمیت بالایی برخوردار است.

توجه داشته باشید که تقسیم ارث اولین گام نخواهد بود. لذا بایستی ابتدا هزینه کفن و دفن متوفی از دارایی او کسر شود. سپس بایستی به دیون و بدهی های متوفی بپردازید. پس از پرداخت دیون، اولویت با وصیت نامه متوفی است. در ادامه اموال باقی مانده بایستی طبق قوانین بین ورثه تقسیم شود. شایان ذکر است که تمامی بازماندگان متوفی از ارث بهره مند نمی‌شوند. بلکه بر اساس قانون ارث در قوانین مدنی کشور، بر اساس نزدیک بودن ورثه به متوفی تقسیم سهم صورت می‌پذیرد. ممکن است اشخاصی که نسبت دورتری به متوفی داشته باشند از ارث محروم شوند.

 

وصیت متوفی و شرایط تقسیم ارث با وجود وصیت نامه

بایستی قبل از تقسیم ارث بین ورثه، به وصیت نامه متوفی عمل شود. توجه داشته باشید که وصیت برای بیش از ثلث اموال باقی مانده، صحیح نیست. لذا اشخاصی که قصد تهیه وصیت نامه برای خود دارند نیز بایستی به این نکته توجه ویژه ای داشته باشند. عمل کردن به وصیت نامه در صورتی که وصیت متوفی بیش از ثلث اموال باشد، کاملا اختیاری است. در چنین شرایطی، ورثه می‌تواند تنها تا سقف ثلث اموال باقی مانده به وصیت متوفی عمل کنند. پس از عمل به وصیت نامه، ورثه بایستی برگه وراثت دریافت کنند تا مشخص شود هر کدام به چه میزان از ارث بهره مند خواهند شد.

در این میان سوال مهمی مطرح می‌شود. چطور می‌توان گواهی انحصار وراثت دریافت کرد؟ برای دریافت این گواهی، بایستی یکی از ورثه با تهیه مدارک مورد نیاز اقدام نماید. مدارک مورد نیاز برای این اقدام، گواهی فوت و استشهادیه مربوطه است. پس از تهیه این مدارک، می‌توان دادخواست انحصار وراثت را به مرجع صالح که شورای حل اختلاف می‌باشد، ارائه نمود. پس از این مرحله گواهی انحصار وراثت صادر می‌شود و می‌توان ادامه مراحل تقسیم ارث بین ورثه را در پیش گرفت.

 

انحصار وراثت قبل از مراجعه به دفاتر خدمات قضایی

همان طور که ذکر شد بایستی گواهی انحصار وراثت اخذ شود تا اختلافی میان ورثه بروز نکند. شایان ذکر است که طبق قوانین کشور، اخذ گواهی انحصار وراثت ضروری است و بایستی حتما صورت بپذیرد. قبل از مراجعه به دفتر خدمات قضایی بایستی متقاضی گواهی فوت متوفی را اخذ و ضمیمه دادخواست نماید. سپس بایستی دادخواست خود را به شورای حل اختلاف ارائه کند. توجه داشته باشید که اخذ گواهی فوت متوفی نیازی به مراجعه حضوری به سازمان مربوطه ندارد و می‌توان آن را به صورت آنلاین دریافت کرد. متقاضیان می‌توانند با مراجعه به آدرس اینترنتی death.sabteahval.ir اقدام به دریافت گواهی فوت متوفی نمایند.

 یک مدرک مهم برای دریافت گواهی انحصار وراثت، استشهادیه جهت اثبات ورثه می‌باشد. این استشهادیه بایستی به همراه معرفی دو نفر شاهد، تهیه و ارائه شود. توجه داشته باشید که تنظیم استشهادیه بایستی در دفترخانه اسناد رسمی صورت پذیرد. لذا در غیر این صورت استشهادیه ارائه شده معتبر نخواهد بود. متقاضیان می‌توانند فرم استشهادیه انحصار وراثت را از دفاتر اسناد رسمی کشور تهیه کنند. برای آشنایی بیشتر با این فرم، بهتر است نمونه استشهادیه انحصار وراثت را بررسی کنید

اقدامات لازم برای انحصار وراثت در دفتر خدمات قضایی

همان طور که ذکر شد، صدور گواهی انحصار وراثت از طریق دفاتر خدمات قضایی صورت می‌پذیرد. لذا پس از تهیه مدارک لازم، بایستی به دفتر خدمات قضایی مراجعه کنید. متقاضی دریافت این گواهی بایستی یکی از ورثه باشد. اینکه کدام یک از ورثه اقدام نماید کاملا توافقی بوده و بر حسب رضایت دیگر وراث تعیین می‌شود. شایان ذکر است که متقاضی برای دریافت گواهی انحصار وراثت، بایستی مدارک دیگری را ارائه نماید. این مدارک شامل شناسنامه و کارت ملی متوفی و همچنین شناسنامه و کارت ملی ورثه می‌باشد. این مدارک بایستی به همراه گواهی فوت ضمیمه دادخواست شود تا به شورای حل اختلاف ارائه گردد.

سایر مدارک مهم برای ضمیمه شدن به دادخواست متقاضی شامل گواهی ازدواج و وصیت نامه متوفی می‌باشد. این مدارک نیز بایستی به همراه مدارک ذکر شده، به شورای حل اختلاف ارائه شوند. یکی از بدهی های مهم متوفی که بایستی قبل از تقسیم ارث پرداخت شود، مالیات بر ارث می‌باشد. این نوع مالیات بر اساس نوع مال و طبقه ورثه تعییم می‌شود. تا سال 1395 خورشیدی، قوانین به این صورت بود که بایستی به اداره مالیات مراجعه می‌شد و گواهی مربوطه نیز به شورای حل اختلاف ارائه می‌شد. اما در حال حاضر و طبق قوانین جدید کشور، این گواهی ضروری نیست و از مراحل انحصار وراثت محصوب نمی‌شود.

مراحل انحصار وراثت طبق قوانین سال 1402 نسبت به سال های پیشین آسان تر شده است. مراحل انحصار وراثت به صورت کلی به دو بخش کلی تقسیم می‌شود: بخش اول مراحل اولیه و قبل از مراجعه به دفتر خدمات قضایی است که شامل تهیه مدارک لازم جهت دریافت گواهی انحصار وراثت می‌شود و بخش دوم نیز با مراجعه به دفتر خدمات قضایی و دریافت گواهی انحصار وراثت انجام می‌شود. توجه داشته باشید که بخش دوم ثبت دادخواست بوده و مراحل اولیه اهمیت بالاتری دارند

دادخواست چیست؟

۳ بازديد

دادخواست چیست؟ | دادخواست چگونه تنظیم می‌شود؟

طرح دعوای حقوقی از طریق تنظیم دادخواست امکان پذیر است. در این مطلب توضیح می دهیم که چطور می توان یک دادخواست اصولی و استاندارد تنظیم کرد.

دادخواست چیست و نحوه تنظیم آن چگونه است؟

خیلی از ما نمی‌دانیم وقتی از کسی شکایتی داریم، باید به کجا مراجعه کنیم و به چه شکل شکایت خود را مطرح کنیم. پاسخ اما ساده است. به جریان افتادن دعوای حقوقی با تنظیم تقاضانامه‌ای به عمل می‌آید که در اصطلاح به آن "دادخواست" می‌گویند. دادخواست که در گذشته به عنوان عریضه می‌گفتند، در لغت به معنای دادخواهی کردن است و در اصطلاح حقوقی به معنی آغاز اقامه دعوا از سوی خواهان علیه خوانده از طریق سیستم دادگستری است. در این مطلب توضیح داده‌ایم که دادخواست چیست و در تنظیم آن چه نکاتی را باید رعایت کرد. با ما همراه باشید. 

 

دادخواست چیست؟

تعریف ساده دادخواست به شرح زیر است:

"نوشته‌ای است که جهت شروع دعوی توسط خواهان علیه خوانده به مراجع قضایی ارائه می‌شود". 

در واقع آن نوشته‌ای که به واسطه آن طرح دعوی می‌کنیم، همان دادخواست است. دادخواست وسیله رسمی احقاق حقوق است و زمانی که به مراجع قضایی ذیصلاح ارائه می‌شود، دعوی آغاز می‌شود. به این ترتیب دادگاه بعد از دریافت دادخواست، به دعوا رسیدگی می‌کند. البته این رسیدگی به شرطی آغاز می‌شود که دادخواست از لحاظ قانونی اعتبار داشته باشد. در ادامه شرایط تنظیم دادخواست را شرح داده‌ایم.

 

نحوه تنظیم دادخواست به چه صورت است؟

امروزه دیگر دادخواست روی برگه‌های چاپی طرح نمی‌شود و به جای آن طرح شکایت از طریق مراجعه به دفاتر خدمات قضایی امکان‌پذیر شده است. به این ترتیب که شاکی با مراجعه به دفاتر خدمات قضایی، فرم آنلاین شکایت حقوقی را پر می‌کند و دعوای خود را به جریان می‌اندازد. البته در همین فرم‌های آنلاین نیز اطلاعات لازم از سوی شاکی (خواهان) باید قید شود تا دادخواست قانونی باشد. اطلاعاتی که طبق ماده 51 قانون آیین دادرسی مدنی عبارتند از:

  1. نام، نام خانوادگی، نام پدر، سن، اقامتگاه و در صورت امکان شغل خواهان.

  • خواهان در واقع همان کسی است که در پرونده ادعایی دارد و دادخواست را نوشته است.

  • در صورتی که دادخواست توسط وکیل تقدیم شود مشخصات وکیل نیز باید درج گردد.

  • قید نشدن مشخصات یا ناقص بودن اطلاعات خواهان باعث رد فوری دادخواست می‌شود.

  1. نام، نام خانوادگی، اقامتگاه و شغل خوانده.

  • خوانده شخصی است که ادعا علیه او مطرح شده است.

  1. تعیین خواسته و بهای آن، مگر آنکه تعیین بها ممکن نبوده و یا خواسته، مالی نباشد 

  • خواسته آن چیزی است که که خواهان از دادگاه تقاضا می‌کند.

  1. تعهداتی که به موجب آن، خواهان، خود را مستحق مطالبه می داند و باید مقصود واضح بیان شود.

  2. آنچه که خواهان، از دادگاه درخواست دارد.

  3. ذکر ادله و وسایلی که خواهان برای اثبات ادعای خود دارد.

  • منظور اسناد و نوشته‌ها و اطلاع مطلعین و شهادت شاهدان باشد است. خواهان باید اسم و آدرس شاهدان را نیز ذکر کند.

  1. امضای دادخواست دهنده (خواهان) و در صورت عجز از امضاء، اثر انگشت او.

  2. آشنایی با انواع دادخواست

    بعد از آنکه پاسخ دادیم دادخواست چیست، باید با انواع فرم‌های دادخواست آشنا شویم. دادخواست بسته به اینکه در کدام یک از مراحل دادرسی مطرح شود، خواسته آن چه چیزی باشد و دادگاه صالحِ رسیدگی به آن چه دادگاهی باشد، به انواع مختلفی دسته‌بندی می‌شود:

    1. دادخواست بدوی (اولیه) به دادگاه حقوقی

    2. دادخواست به شورای حل اختلاف

    3. دادخواست واخواهی

    4. دادخواست دادگاه تجدید نظر

    5. دادخواست فرجام خواهی

    6. دادخواست دیوان عدالت اداری

    7. دادخواست در دعاوی حقوقی

    نکته: در تنظیم تمامی این دادخواست‌ها، رعایت تقریبا همه شرایطی که بالاتر ذکر کردیم، الزامی است.

     

    شکایت کیفری با دادخواست چه تفاوتی دارد؟

    شکایت کیفری به اموری مربوط می‌شود که خوانده دعوی مرتکب جرمی شده و در برای وی در قانون مجازات در نظر گرفته شده است. برای دعوای حقوقی دادگاه مجازاتی در نظر نمی ‌گیرد و فقط مرتکب عمل را به دادن حقوق قانونی دیگری یا انجام تکالیف ملزم می کند. از این جهت شیوه طرح دعوای کیفری و حقوقی نیز متفاوت بود، به این ترتیب که دادخواست باید مطابق با تشریفات مخصوص و در برگه‌های مخصوص مطرح شود، حال آنکه شیوه طرح شکایت کیفری محدودیت نداشته و شاکی روی هر برگه‌ای و به هرترتیبی می‌تواند دعوای خود را اقامه کند.

     

    چند نکته در رابطه با مسائل پیرامون دادخواست

    به عنوان فردی که می‌خواهید دادخواست ثبت بکنید، بد نیست با برخی از الزامات حقوقی پیرامون تنظیم دادخواست، نحوه طرح دعوی و کیفیت رسیدگی به دعوی نیز آشنا شوید. از جمله اینکه:

    1. کلیه دعاوی حقوقی علی‌الاصول باید در محل اقامت خوانده اقامه شوند، مگر در مواردی که قانون خلاف آن را تصریح کرده باشد.

    2. اگر خوانده در ایران اقامت نداشته باشد، در دادگاه محل سکونت موقت او اقامه دعوا صورت می‌گیرد. چنانچه خوانده محل سکونت موقت نیز نداشته باشد اما مال غیرمنقول داشته باشد، دعوا در دادگاهی طرح می‌شود که مال غیرمنقول در حوزه آن واقع است .

    3. هرگاه خوانده مال غیر منقول هم نداشته باشد در صورتی که خواهان مقیم ایران باشد در محل اقامت خود اقامه دعوا می نماید و اگر خواهان نیز مقیم ایران نباشد در هر یک از دادگاه‌های عمومی ایران می‌تواند اقامه دعوا نماید.

    4. در دعاوی بازرگانی و دعاوی راجع به اموال منقول که منشاء آن قرارداد باشد، خواهان علاوه بر دادگاه محل اقامت خوانده، می‌تواند دعوی را در دادگاه محلی که قرارداد در حوزه آن واقع شده است یا تعهد باید در آنجا انجام شود، اقامه نماید.

    5. دعاوی مربوط به اموال غیرمنقول (مثل مالکیت، مزاحمت از حق، ممانعت از حق، تصرف عدوانی و غیره)، در دادگاهی اقامه دعوی می شوند که مال غیرمنقول در حوزه آن واقع است، حتی اگر خوانده در آن حوزه مقیم نباشد. البته منظورمان دعاوی مربوط به عین ملک است؛ دعاوی مثل اجرت المثل و مالکیت بر ملک. وگرنه دعاوی مطالبه اجاره بها و قیمت ملک فروخته شده همچنان در دادگاه محل اقامت خوانده اقامه می‌شوند. 

      1. در پرونده‌هایی که یک ادعا راجع به خواندگان متعدد باشد و خواندگان در حوزه‌های قضایی مختلف اقامت دارند، دعوی را می‌توان در هر یک از دادگاه‌های حوزه‌های یاد شده اقامه نمود. مثلا اگر وراث یک ملک پنج نفر باشند هر یک از این پنج نفر در حوزه‌ای جداگانه ساکن باشند، مدعی می‌تواند دعوای مرتبط با آن ملکِ محل مناقشه را در دادگاه محل سکونت هر یک از وراث مطرح کند.

      2.  اگر طرف دعوی فوت نموده باشد و نسبت به ماترک آنچه که از متوفی باقی‌مانده اختلاف ایجاد شده باشد، تا قبل از طرح تقسیم ترکه دعوا در دادگاه آخرین محل اقامت متوفی اقامه می گردد. در صورتی که آخرین محل اقامت متوفی معلوم نباشد رسیدگی به دعاوی یاد شده در صلاحیت دادگاهی است که آخرین محل سکونت متوفی در ایران در حوزه آن بوده است. اما اگر ترکه متوفی تقسیم شده باشد بایستی طرح دعوا علیه وراث و در محل اقامت وراث اقامه گردد و در صورت متعدد بودن وراث در محل اقامت یکی از وراث اقامت می گردد.

       

      چرا تنظیم دادخواست توسط وکیل دادگستری ضرورت دارد؟

      در نظر داشته باشید که دادخواست در واقع اولین دفاع خواهان است. یعنی از طریق دادخواست است که خواهان برای اولین بار ادعاهای خود را مطرح کرده و سعی می‌کند تا درستیِ آن ادعاها را به قاضی اثبات نماید. در نتیجه این مهم است که تنظیم دادخواست و طرح دلایل و استنادات موجود در پرونده به شیوه‌ای اصولی و صحیح انجام گیرد. کاری که تنها از عهده یک وکیل حاذق برمی‌آید.

      از سوی دیگر، نباید از یاد برد که تنظیم دادخواست و طرح دعوای اولیه جزء مهم‌ترین مراحل دادرسی است و اگر به شکل درست انجام نشود، احتمال رد دادخواست وجود خواهد داشت. مثلا اگر شرایط شکلی دادخواست رعایت نشود و یا اینکه الزامات قانونی طرح شکایت توسط خواهان مورد توجه واقع نشود، دادگاه می‌تواند حسب مورد قرار رد دعوی، ابطال دادخواست یا قرار عدم استماع دعوی را صادر نماید. این موضوع یکی دیگر از دلایلی است که اهمیت تنظیم دادخواست توسط یک وکیل خبره دادگستری را نشان می‌دهد.

ثبت شرکت در دبی

۳ بازديد
دبی را می‌توان قطب تجارت در حوزه خلیج فارس در نظر گرفت، به همین دلیل افراد بسیاری به دنبال ثبت شرکت و راه‌اندازی کسب‌وکار خود در دبی هستند. در چند دهه گذشته به دلیل تسهیلات و امکانات متعددی که در زمینه ثبت شرکت در دبی ارائه شده، موقعیت مناسبی برای کارآفرینان فراهم شده است. ارائه اقامت دو ساله، امکان همراه بردن خانواده، خرید ملک و تمدید اقامت بخشی از امکاناتی هستند که با ثبت شرکت در امارات به شما داده می‌شود. طی کردن مراحل قانونی زحمت، هزینه و زمان چندانی نیاز ندارند، بنابراین از زمانی که تصمیم خود را برای ثبت شرکت در دبی می‌گیرید کمتر از یک ماه تا اقامت در این کشور فاصله دارید.

مزایای ثبت شرکت در دبی

ثبت شرکت در امارات که یکی از روش‌های محبوب سرمایه گذاری در دبی است. به دلیل قانون‌ گذاری‌ها و سیاست‌های امارات متحده، ثبت شرکت در دبی مزایای زیادی به خصوص برای ما ایرانیان دارد. برخی از این مزایا عمومی هستند، مانند فاصله نزدیک با ایران در نتیجه رفت و آمد بین دو کشور ساده و سریع است. برخی از مزایا هم کمی اختصاصی‌تر بوده که در ادامه به بررسی آن‌ها هم می‌پردازیم.

  • بدون محدودیت سنی

    یکی از مهم‌ترین مزایای ثبت شرکت در دبی این است که محدودیت سنی خاصی ندارد. همین که به سن قانونی رسیده باشید، اجازه دارید تا در این کشور شرکت ثبت کنید.

  • اخذ اقامت

    با ثبت شرکت می‌توانید اقامت این کشور را کسب کنید. در مورد اقامت دو نکته مهم وجود دارد؛ یکی اینکه تا سال ۱۴۰۱ با ثبت شرکت شما اقامت سه ساله دریافت می‌کردید اما طبق آخرین تغییرات انجام شده، این مدت به دو سال کاهش پیدا کرده است. نکته دوم هم این است که امارات از طریق ثبت شرکت اقامت دائم به شما نمی‌دهد اما می‌توانید هر دو سال با ارائه مدارک شرکت اقامت خود را مجددا تمدید کنید.

  • مزایای مالی

    امکان افتتاح حساب بانکی در امارات و متصل شدن به شبکه جهانی بانکی، امکان شرکت در مناقصه‌های دولتی، امکان تجارت آزاد در بازارهای جهانی و عدم نیاز به پرداخت مالیات برای شرکت ثبت شده بخشی از مزایای مالی هستند که با این تصمیم کسب می‌کنید.

  • اجازه اقامت خانوادگی

    شما می‌توانید هنگام ثبت شرکت اعضای خانواده را به عنوان شرکا ثبت کنید. البته اگر مایل به این کار نباشید می‌توانید برای همسر و فرزندان خود به عنوان همراه اجازه اقامت در امارات را بگیرید. تنها تفاوت در میزان پرداخت هزینه است.

  • تمدید اقامت بصورت نامحدود

    هر دو سال یک بار قبل از پایان یافتن اجازه اقامت می‌توانید مدارک و اسناد شرکت را به دولت و سازمان مربوطه ارائه دهید تا مجددا اقامت شما تمدید شود. مزیت مهمی که وجود دارد این است که برای تمدید اقامت نیازی به سوددهی شرکت نیست.

  • تنوع کاربری شرکت

    فرقی ندارد که تخصص شما در حوزه مارکتینگ بوده یا محصولات آرایشی، در زمینه اجاره خودرو و ملک کار می‌کنید یا تولید یک محصول جدید؛ در هر صورت می‌توانید شرکت مورد نظر خود را ثبت کنید. در این راستا لزومی هم به اجاره شرکت به صورت فیزیکی و استخدام منشی و پرسنل ندارید. می‌توانید شرکت را ثبت کرده و از منزل کار کنید که این مورد فرصت خوبی را برای فریلنسرها فراهم می‌کند.

ثبت شرکت در دبی

 

انواع لایسنس و مجوز برای ثبت شرکت در دبی

هنگامی که در مورد مزایای ثبت شرکت در دبی صحبت کردیم، گفتیم که یکی از نکات مثبت این است که می‌توانید در هر زمینه‌ای که تخصص دارید شرکتی ثبت کنید. این شرکت‌ها می‌توانند تولیدی، خدماتی یا واسطه باشند. موضوع مهمی که وجود دارد این است که لایسنس یا مجوز‌ها با هم فرق دارند. پس ابتدا باید حوزه کاری خود را مشخص کنید سپس اقدام به دریافت مجوز کاری کنید.

  • مجوز حرفه‌ای (Professional License)

    با اینکه برای ثبت شرکت در دبی نیاز به تحصیلات آکادمیک خاصی ندارید اما در مورد دریافت مجوز حرفه‌ای یا Professional License این موضوع کاملا متفاوت است. اگر بخواهید شرکت مهندسی، حسابداری، ساختمانی و عمرانی یا حقوقی تاسیس کنید، نیاز دارید تا تحصیلات آکادمیک داشته باشید. شرایط دریافت مجوز حرفه‌ای شامل مدرک تحصیلی مرتبط، حداقل یک سرمایه گذار و داشتن یک کفیل است.

    مفهومی به نام کفیل که در امور حقوقی وجود دارد به زبان ساده به معنای ضامن است. به این معنا که از جانب شما به مسئول یا اداره مربوطه ضمانت می‌دهد تا نسبت به تعهدات خود پایبند باشید. پس حتما باید فردی را که شهروند یا تبعه امارات بوده پیدا کنید تا ضامن شما برای دریافت مجوز حرفه‌ای شود. 

    با اینکه در این روش شما نیاز به معرفی کفیل دارید اما مالکیت کامل شرکت با شما است. نام این فرد تنها در قراردادها ذکر می‌شود. با فراهم کردن این شرایط می‌توانید بعد از دریافت لایسنس، کار خود را شروع کنید. البته فراموش نکنید که به یک دفترکار حقیقی با آدرس و مشخصات نیاز دارید. بخشی از مهم‌ترین حوزه‌های مورد نیاز مجوز حرفه‌ای شامل موارد زیر می‌شود:

    • دفتر وکالت
    • خدمات پزشکی 
    • سالن زیبایی
    • دفتر مشاوره کسب‌وکار 
    • خدمات IT
    • دفتر طراحی و معماری 
    • خدمات مالی و حسابداری 
    • خدمات آموزشی 
  • مجوز تجاری  (Commercial License)

    دریافت مجوز تجاری برای افرادی بوده که قصد دارند تا در حوزه واردات و صادرات فعالیت کنند. شما با دریافت این لایسنس می‌توانید طیف وسیعی از کالاها از جمله پوشاک، زیورآلات، طلا و فلزات گران‌بها، تجهیزات و خودرو به امارات وارد یا از آن صادر کنید. اگر بخواهید در زمینه خرید و فروش ملک هم فعالیت کنید، دریافت مجوز تجاری الزامی است. در این حالت هم شما نیاز به یک کفیل یا ضامن دارید. در این وضعیت مالکیت ۵۱ درصد از شرکت با کفیل و ۴۹ درصد با شما است. 

  • مجوز صنعتی  (Industrial License)

    تقریبا قوانین برای دریافت مجوز صنعتی و تجاری یکسان هستند. اگر به جای صادرات و واردات قصد داشته باشید در زمینه تولید، تهیه و عرضه کالاهای مختلف از جمله موارد خوراکی، دارویی، صنعتی یا شیمیایی فعالیت کنید؛ باید به دنبال مجوز صنعتی باشید. با استفاده از این مجوز شما قادر هستید تا شرکت خود را با حضور یک کفیل ثبت کنید. همانند حالت قبلی مالکیت در این نوع شرکت هم ۵۱ به ۴۹ است. در این وضعیت هم حتما باید یک کارگاه، کارخانه یا محلی برای تولید و پخش داشته باشید. افرادی که Industrial License دریافت می‌کنند، باید یک آدرس و مکان حقیقی برای کار داشته باشند و به صورت مجازی امکان فعالیت ندارند.

ثبت شرکت در امارات

انواع شرکت در دبی

تنوع کسب‌وکارها و تسهیلاتی که به آن‌ها داده می‌شود دلیل رونق گرفتن ثبت شرکت در دبی است. مردم از کشورهای مختلف از جمله ایران برای تاسیس اولین یا چندمین شعبه شرکت خود به سراغ دبی می‌روند که این روزها به یکی از دروازه‌های جهان تبدیل شده است. از آن جایی که هر کسب و کاری نیاز به یک ساختار منحصر به فرد دارد، شکل‌های مختلفی از راه‌اندازی شرکت در امارات وجود دارد.

  • شرکت با مالکیت انفرادی

    ساده‌ترین نوع شرکت بوده که تمام فعالیت‌های تجاری و مالی آن برعهده یک نفر است. این شرکت مجوز اقامت در امارات را در اختیار شما قرار می‌دهد. اگر فرد خارجی باشید برای ثبت است شرکت باید یک شهروند امارات یا کفیل خدمات افتتاح بیزینس را برای شما انجام دهد.

  • شرکت تضامنی (پارتنرشیپ)

    در این نوع شرکت، مالکیت بین دو یا چند نفر تقسیم شده و همه در سود و زیاد شریک هستند. شرکت تضامنی شامل دو نوع عمومی و محدود هم می‌شود. اتباع امارات عضو عمومی شرکت تضامنی و افراد خارجی عضو محدود این نوع شرکت‌ها هستند. نکته مهمی که وجود دارد این است که شرکایی که مسئولیت محدود دارند نمی‌توانند در امور مدیریتی یا اداری دخالتی داشته باشند.

  • شرکت با مسئولیت محدود (llc)

    این نوع شرکت یکی از محبوب‌ترین انواع ثبت بیزینس برای ایرانیان است. در شرکت‌های llc مسئولیت شرکا به میزان سرمایه‌گذاری آن‌ها در شرکت محدود می‌شود. در مورد این نوع ثبت بیزینس در ادامه به تفصیل صحبت خواهیم کرد.

  • شرکت سهامی خاص

    شرکت سهامی خاص می‌تواند حداقل با سه سرمایه گذار تشکیل شود. برای ثبت این نوع شرکت باید از وزارت اقتصاد تاییدیه داشته باشید و حتما بیش از یک شعبه داشته باشد. حداقل ۵۱ درصد از سهام شرکت هم باید متعلق به یک تبعه امارات متحده باشد.

  • شرکت سهامی عام

    یک شرکت سهامی هام در امارات می‌تواند هرگونه فعالیت تجاری، صنعتی یا حرفه‌ای را مطابق با مقررات ded انجام دهد. شرکت باید حداقل پنج مدیر منصوب و حداقل پنج عضور داشته باشد. تقسیم سهام هم باید به صورت ۷۰ به ۳۰ بوده و ۷۰ درصد از مالکیت شرکت در اختیار اتباع امارات باشد.

  • شرکت مدنی

    مشاغل شناخته شده مانند پزشک، حسابدار، مهندس و وکیل می‌توانند یک شرکت مدنی در امارات افتتاح کنند. برای ثبت این شرکت لزوما نیازی به کفیل ندارید و می‌توانید با هر ملیتی آن را تاسیس کنید. البته در برخی موارد مانند مهندسی و وکالت نیاز به یک شریک تبعه امارات خواهید داشت.

  • شعبه یک برند خارجی

    در این حالت باید مدارکی ارائه دهید که شرکت شما در کشوری دیگر، یک شعبه اصلی دارد.

انواع شرکت در دبی

ثبت شرکت LLC در دبی

ثبت شرکت LLC یا همان مسئولیت محدود در دبی یکی از محبوب‌ترین روش‌های شروع یک بیزینس در امارات است. در این نوع شرکت، هریک از شرکا بسته به سرمایه‌ای که وارد بیزینس کرده دارای مسئولیت است. هر نوع فعالیت تجاری و صنعتی می‌تواند تحت شرکت‌ها LLC انجام شود.

در ثبت شرکت LLC براساس قوانین هیچ محدودیت مبلغی تعیین نمی‌شود. همچنین کاغذبازی کمتری داشته و در مدیریت، مالکیت و توزیع سود بسیار انعطاف پذیر است. یک شرکت LLC می‌تواند به صورت دو نفره یا تا ۵۰ نفر شریک تاسیس شود. برای افتتاح یک شرکت LLC در دبی باید مراحل زیر را طی کنید:

  • انتخاب نام برند تجاری
  • انتخاب مکان و دفتر کاری
  • انتخاب نوع فعالیت تجاری
  • ارسال اسناد به وزارت توسعه اقتصادی که به اختصار DED نامیده می‌شود (Department of Econimic Development)
  • تایید فعالیت
  • دریافت مجوزها برای شروع کار

شرایط ثبت شرکت در دبی

شرایط ثبت شرکت در دبی تا حدی بستگی به نوع کسب‌وکار شما دارد. اگر قرار باشد مجوز تجاری دریافت کنید نیاز به یک تبعه امارات به عنوان کفیل دارید. اگر بخواهید بیزینس صنعتی خود را راه‌اندازی کنید نیاز به یک کارگاه یا کارخانه، دفتر و استخدام تعدادی نیرو دارید. با این حال برخی از شرایط عمومی بوده و شامل همه افراد می‌شود.

  • شرط سنی: برای تاسیس شرکت در دبی باید حداقل ۱۸ و حداکثر ۶۰ سال داشته باشید. بنابراین اگر به عنوان والد قصد دارید تا شرکتی ثبت کرده و فرزندانتان را شریک خود کنید، به این نکته حتما توجه کنید.
  • بدون نیاز به کفیل: برای اغلب کسب‌وکارها نیازی به کفیل در امارات ندارید و می‌توانید خودتان هم تمام مراحل را انجام دهید. در این صورت مالکیت ۱۰۰ درصد شرکت هم با خود شما خواهد بود.
  • ارائه تمکن مالی: باید هزینه‌های ثبت شرکت و موارد مربوط به آن را پرداخت کنید.

شرایط ثبت شرکت در دبی

هزینه ثبت شرکت در دبی

هزینه ثبت شرکت در دبی به ماهیت کسب‌وکار بستگی دارد. نکته مثبتی که وجود دارد این است که هیچ هزینه پنهانی برای ثبت شرکت در دبی وجود ندارد. به صورت کلی این هزینه‌ها شامل موارد زیر می‌شود:

  • هزینه اسناد و مدارک
  • صدور مجوز لازم برای کسب‌وکار
  • هزینه پردازش ویزا
  • هزینه سفر از جمله بلیط هواپیما

هزینه ثبت شرکت در دبی بین ۱۷ تا ۲۵ هزار درهم برای یک کسب‌وکار مدنی با دفتر مجازی و مجوز تجارت به مدت یک سال است.

اگر بخواهید یک شرکت با مسئولیت محدود (LLC) تاسیس کنید نیاز به راه‌اندازی دفتر نیز دارید. در این زمینه نکته مهمی که باید به آن دقت شود موقعیت فیزیکی دفتر براساس ماهیت کسب‌وکار است که مستقیما روی گردش مالی سالانه تاثیر می‌گذارد.

هزینه راه اندازی یک کسب‌وکار LLC در دبی از ۱۹ تا ۴۵ هزار درهم است. این هزینه بستگی به نوع مجوز انتخابی و ساختار شرکت دارد. همچنین هزینه ویزا و اجاره دفتر هم جز موارد بسیار مهم در این نوع بیزینس‌ها هستند.

هزینه ثبت انواع شرکت در دبی

توضیحات هزینه مجوز خدمات به تفکیک نوع شرکت هزینه مجوز تجارت هزینه مجوز تجارت عمومی
- برای شرکت انفرادی برای شرکت مدنی برای شرکت‌های LCC 
ثبت نام تجاری ۷۷۶٫۵ درهم ۷۷۶٫۵ درهم ۷۷۶٫۵ درهم ۷۷۶٫۵ درهم
تاییدیه ارسال اولیه ۲۵۶٫۵ درهم ۲۵۶٫۵ درهم ۲۵۶٫۵ درهم ۲۵۶٫۵ درهم
هزینه اجاره دفتر مجازی به مدت یک سال ۱۰ هزار درهم ۷ هزار درهم ۱۰ هزار درهم ۱۰ هزار درهم
هزینه لایسنس ۸ هزار درهم ۹ هزار درهم ۱۳ هزار درهم ۳۰ هزار درهم
مجموع هزینه ثبت شرکت در دبی ۱۹٫۰۳۳ درهم ۱۷٫۰۳۳ درهم ۲۴٫۰۳۳ درهم ۴۱٫۰۳۳ درهم

مراحل ثبت شرکت در دبی

اگر به این نتیجه رسیده‌اید که شرکت خود را در دبی ثبت کنید باید به طور کامل با مراحل آن آشنایی داشته باشید. این مراحل چندان پیچیده و سخت نیستند اما اگر توجه نکنید احتمالا روند ثبت شرکت با مشکل روبرو می‌شود.

  1. انتخاب نام شرکت و تایید فعالیت تجاری

    ابتدا باید نام شرکت و حوزه فعالیت آن را مشخص کنید. نام انتخابی شما باید توسط DED تایید شود. اسناد و مدارک را به همراه حوزه انتخابی به وزارت توسعه اقتصادی ارسال می‌کنید و منتظر تاییدیه از جانب آن‌ها باشید که به اغلب به وسیله ایمیل انجام می‌شود. حوزه فعالیت شما مشخص کننده مجوزی بوده که قرار است برای شما صادر شود. در این مرحله دقت کنید که اگر قصد دارید تا مالکیت ۱۰۰ درصد شرکت با خودتان باشد، نباید به سراغ بیزینس‌های تولیدی بروید.

  2. ارسال اسناد و هماهنگی‌های مربوط به آن

    کلیه مدارک مورد نیاز و مشخصات شرکا را آماده کرده و به DED ارسال کنید. برای افتتاح شرکت هم می‌توانید خودتان به صورت حضوری بروید و هم نماینده یا وکیلی برای این کار انتخاب کنید. اگر شما سهامدار اصلی هستید هم می‌توانید به نمایندگی از دیگر شرکا کارهای اداری را انجام دهید.

  3. درخواست اجازه اقامت

    پس از تایید نام و حوزه فعالیت شرکت، مجوز تجارت به شما داده می‌شود. حالا باید برای دریافت ویزا و اجازه اقامت دو ساله اقدام کنید. پس به سفارت امارات متحده مراجعه کرده و با ارائه مدارک ثبت شرکت، درخواست ویزا می‌کنید. اگر قرار است خانواده هم همراهتان باشد، مدارک آن‌ها را هم باید به مسئول سفارت ارائه دهید.

  4. دریافت شناسه هویتی

    در امارات هم مانند هر کشور دیگری شما به یک شماره هویتی مانند کدملی نیاز دارید. همه افراد با این کد شناخته می‌شوند. پس ابتدا باید برخی تست‌های پزشکی را در امارات انجام دهید. سپس نتیجه آن‌ها را مشخص شد شما را در لیست ارائه شناسه هویتی قرار می‌دهند. البته این لیست چندان طولانی نبوده و در عرض چند روز کارت هویتی شما صادر می‌شود.

  5. افتتاح حساب بانکی

    آخرین مرحله اساسی از ثبت شرکت در دبی، افتتاح حساب بانکی است. کلیه سهامداران باید حساب‌های بانکی شرکتی را در داخل امارات افتتاح کنند. اگر بخواهید در هزینه و زمان شما صرفه جویی شود، می‌توانید با یک بار سفر به دبی جهت معاینات پزشکی، افتتاح حساب و دریافت شناسه هویتی اقدام کنید. البته افتتاح حساب بانکی را به صورت غیرحضوری هم می‌توانید انجام دهید اما برای تاییدیه نهایی باید حتما حضوری به شعبه بانک بروید.

مراحل ثبت شرکت در دبی

مدارک لازم برای ثبت شرکت در دبی

مدارک عمومی لازم برای ثبت شرکت در دبی شامل موارد زیر است:

  • کپی مدارک هویتی سهامداران و افراد وابسته به آن‌ها (همسر و فرزندان)
  • کپی ویزای توریستی دبی
  • طرح کسب‌وکار (Business Plan)
  • ترجمه اساسنامه شرکت به زبان عربی
  • گواهی تمکن مالی
  • عکس پاسپورتی
  • گواهی بانکی دال بر داشتن سپرده سرمایه اولیه
  • تکمیل فرم‌های ثبت شرکت

با توجه به نوع شرکتی که قرار است در دبی ثبت کنید، ممکن است مدارک بیشتری هم درخواست شود. با این حال لیست بالا شامل مهم‌ترین و اصلی‌ترین مدارک لازم برای ثبت شرکت می‌شود.

حق طلاق چیست؟

۴ بازديد
طلاق به معنای جدایی زوجین از همدیگر می باشد که می تواند ناشی از دلایل متعدد باشد براساس شرع و قانون طلاق ایقاعی می باشد که حق مرد است،بنابراین مرد می تواند هر زمان که بخواهد با پرداخت حقوق مالی زن نسبت به طلاق  او اقدام کند  لازم به ذکر است که طلاق ویژه نکاح دائم می باشد و در خصوص نکاح موقت طلاق جاری نمی شود..بنابراین زن براساس قانون و شرع اصولا حق طلاق ندارد مگر اینکه ضمن عقد وکالت مرد به زن وکالت داده باشد و یا اینکه  به صورت شرط ضمن عقد به زن این حق داده شد باشد.حقی که زن به این واسطه به دست می آورد در بیان عامه به حق طلاق یاد می شود براین اساس در صورتی که زن به واسطه کراهت دادخواست طلاق خلع بدهد نمی توان از حق طلاق صحبت به میان آورد .در صورتی که زن از مرد وکالت اخذ نماید که هر وقت بخواهد خود را مطلقه کند ، در این صورت نیازی به حضور مرد برای طلاق وجود ندارد و زن می تواند به راحتی خود را مطلقه سازد. هر چند وجود چنین وکالتی روند طلاق را برای زن بسیار راحت می نماید اما این عیب را نیز دارد که به دلیل اینکه چنین طلاقی نیازبه حضور مرد ندارد ،مرد از طلاق بی اطلاع بوده و از طرفی زن می تواند  همزمان با طلاق تمامی حقوق خود از جمله مهریه و اجرت المثل را مطالبه نماید،البته ممکن است داد ن حق طلاق به زن با گذشتن زن از برخی از حقوق مالی اش همراه باشد آنچه اهمیت دارد توافق ضمن وکالت نامه فی مابین طرفین می باشد.

حق طلاق زن چیست؟

براساس ماده 1133 قانون مدنی مرد هر وقت که بخواهد می تواند زن را طلاق دهد و طبق قانون ایران حق طلاق با مرد است .
قانون و شرع حق طلاق را به مرد داده است ،حق طلاق مرد فضولی ناپذیر و تعلیق ناپذیر است اما امکان وکالت دادن در آن وجود دارد و مرد می تواند به زن یا شخص ثالثی وکالت در طلاق بدهد.اگر مرد به زن  وکالت در طلاق بدهد برای اینکه زن نسبت به اجرای این حق اقدام کند نیاز به حضور مرد نمی باشد.مواد 1119،1129 و 1130 قانون مدنی مواردی که در آن زن می تواند نسبت به طلاق اقدام نماید را بیان کرده اند.تفاوت وکالت در طلاق با حقی به واسطه شروط 12 گانه  به زن داده شده است در این است که در وکالت در طلاق که عقدی جایز می باشد زن نیاز به اثبات امر خارجی ندارد و می تواند هر زمان که بخواهد نسبت به اعمال حق طلاق خود اقدام نماید اما در خصوص شروط 12 گانه و عسر و حرج زن ابتدا باید آن موارد را به اثبات رسانده و سپس از دادگاه درخواست طلاق کند.
نکته:حق طلاق مانع از آن نمی شود که زن از حقوق خود مثل مهریه مهریه محروم شود زیرا با وقوع نکاح زن مالک مهر می شود و وکالت در طلاق مانع از دریافت مهر نمی شود مگر اینکه ضمن وکالت در طلاق در خصوص عدم پرداخت مهر یا پرداخت میزان کمتر بین زوجین توافق شده باشد.
حق طلاق در صورتی که مطابق شرایط تنظیم نشده باشد قابل ابطال است.حق طلاق اگر به صورت وکالت بلاعزل باشد و یا ضمن سند نکاح تازمانی که نکاح باقی است قابل ابطال نیست.

حق طلاق با کیست؟

در خصوص حق طلاق ،علاوه بر تاکید شرع ،ماده  1133 قانون مدنی هم این حق را به مرد داده است .براساس ماده 1133 قانون مدنی:مرد می تواند با رعایت شرایط مقرر در این قانون،با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را بنماید.
تبصره :زن نیز می تواند با وجود شرایط مقرر در مواد 1119،1129 و 1130 این قانون ، از دادگاه تقاضای طلاق نماید.
ماده 1119 در خصوص وکالت در طلاق می باشد که براساس این ماده مرد می تواند به زن وکالت بدهد که در صورت تحقق شرایطی خود را مطلقه سازد.
ماده 1129 در خصوص عدم پرداخت نفقه توسط مرد و عدم امکان الزام او می باشد که در این صورت حاکم مرد را مجبور به طلاق می کند.
ماده 1130 در خصوص عسر و حرج می باشد که در صورت اثبات دادگاه مرد را مجبور به طلاق می کند و اگر اجبار ممکن نباشد زن به اذن حاکم شرع مطلقه می شود.
وکالت در طلاق که در ماده 1119 نیز به آن اشاره شده است می تواند ضمن سند نکاحیه باشد یا سند جداگانه ای که به صورت رسمی در دفاتر اسناد رسمی تنطیم شده است.آنچه اهمیت دارد این است که وکالت در طلاق با حق طلاق متفاوت می باشد و حق طلاق شرعا و قانونا با مرد است.
نکته:دادن وکالت درطلاق مانع ازآن نیست که مرد بتواند حق خودش را که همان طلاق دادن است از دست بدهد.

حق طلاق در طلاق توافقی

پس از این که زن حق طلاق را از همسرش اخذ می کند، میتواند مراحل طلاق توافقی با وکالتنامه طلاق را با داشتن حق طلاق طی نماید،در طلاق توافقی با وکالتنامه طلاق اخذ وکیل طلاق توافقی برای شوهر اجباری است.
با مراجعه زن به شوهر و امضاء وکالتنامه، وکیل دادگستری با توجه به وکالتی که زن از شوهرش دارد وکیل مع الواسطه زوج می شود و به عنوان وکیل زوج می تواند همراه با زوجه دادخواست طلاق توافقی ثبت نماید که بقیه مراحل شبیه طلاق توافقی عادی می باشد.

شرایط لازم برای داشتن حق طلاق

حق طلاقی که به واسطه شرط ضمن عقد براساس ماده 1119 قانون مدنی به زن داده شده است تنها شرطی که دارد این است که تحقق شرط در محکمه به اثیات برسد .در صورتی که زن به واسطه وکالت نامه حق طلاق را از مرد دریافت کرده باشد نیاز به مراجعه به دادگاه وجود ندارد و حتی زن می تواند بدون حضور مرد خود را مطلقه سازد.بنابراین داشتن وکالت در طلاق این مزیت را دارد که زن بتواند به راحتی و بدون اثبات امری نسبت به طلاق اقدام نماید.لازم به ذکر است که زوج برای اینکه به راحتی بتواند نسبت به اعمال طلاق اقدام نماید می بایست در ومالت نامه دریافتی نکات ذیل را  رعایت کند:

  1. ضمن اینکه وکالت در طلاق را دریافت می کند ،حق توکیل به غیر را نیز لحاظ نماید. 
  2. وکالت نامه را به صورت بلاعزل تنطیم نماید.
  3. حق تجدید نظرخواهی و فرجام خواهی را ساقط نماید تا روند طلاق به سهولت پیش رود.
  4. نسبت به بذل بخشی از مهریه  یا تما م مهر جهت دریافت حق طلاق با مرد  به توافق برسد.
  5. در خصوص حضانت و مهریه و نفقه و سایر حقوق خود در ازای دریافت وکالت در طلاق با مرد توافق نماید.

علاوه بر وکالت در طلاق زن می تواند براساس شروط 12 گانه مندرج در سند نکاح نسبت به طلاق اقدام نماید البته می بایست ابتدا  ثابت نماید که مرد به تعهدات خود عمل نکرده و سپس دادگاه در صورت عدم امکان الزام مرد نسبت به طلاق،زن را مطلقه می سازد.بنابراین طلاق بر اساس شروط 12 گانه حق طلاق به معنای عامه و مطلق نیست زیرا علاوه بر اینکه بار اثبات برعهده زن است از سوی دیگر روند طولانی نیز دارد.
شروط 12 گانه از قرار ذیل است:

  1. استنکاف شوهر از دادن نفقه زن به مدت شش ماه به هر عنوان و عدم امکان الزام او به تائید نفقه و همچنین در موردی که شوهر سایر حقوق واجبه زن را به مدت شش ماه وفا نکند و اجبارا ایفا هم ممکن نباشد.
  2. سوء رفتار و یا سوء معاشرت زوج به حدی که ادامه زندگی را برای زوجه غیر قابل تحمل نماید.
  3. ابتلاء زوج به امراض صعب العلاج به نحوی که دوام زناشویی برای زوجه مخاطره آمیز باشد.
  4. جنون زوج در مواردی که فسخ نکاح شرعا ممکن نباشد.
  5. عدم رعایت دستور دادگاه در مورد منع اشتغال زوج به شغلی که طبق نظر دادگاه صالح منافی با مصالح خانوادگی و حیثیت زوجه باشد.
  6. محکومیت شوهر به حکم قطعی به مجازات پنج سال حبس یا بیشتر یا به جزای نقدی که بر اثرعجز از پرداخت منجر به پنج سال بازداشت شود یا به حبس و جزای نقدی که مجموعا منتهی به پنج سال یا بیشتر باز داشت شود و حکم مجازات در حال اجرا باشد.
  7. ابتلاء زوج به هر گونه اعتیاد مضری که به تشخیص دادگاه به اساس زندگی خانوادگی خلل آورد و ادامه زندگی برای زوجه دشوار باشد.
  8. زوج زندگی خانوادگی را بدون عذر موجه ترک کند.تشخیص ترک زندگی خانوادگی و تشخیص عذر موجه با دادگاه است و یا شش ماه متوالی بدون عذر موجه از نظر دادگاه غیبت نماید.
  9. محکومیت قطعی زوج در اثرارتکاب جرم و انجام هر گونه مجازات اعم از حد وتعزیر در اثرارتکاب جرمی که مغایر با حیثیت خانوادگی وشئون زوجه باشد .تشخیص اینکه مجازات مغایر با حیثیت وشئون خانوادگی  است با توجه به وضع و موقعیت زوجه و عرف وموازین دیگر با دادگاه است.
  10. در صورتیکه پس از گذشت پنج سال زوجه از شوهر خود به جهت عقیم بودن و یا عوارض جسمی دیگر زوج صاحب فرزند نشود.
  11. در صورتیکه زوج مفقودالاثر شود وظرف شش ماه پس از مراجعه زوجه به دادگاه پیدا نشود.
  12. زوج همسر دیگری بدون رضایت زوجه اختیار کند یا به تشخیص دادگاه نسبت به همسران خود اجرای عدالت ننماید.

نکته:مقصود از دریافت حق طلاق به صورت شرط ضمن عقد که در ماده 1119 قانون مدنی بیان شده است شروط 12 گانه نمی باشد زیرا این شروط نیاز به اثبات دارند.

مزایای حق طلاق برای زن

مهم‌ترین مزیتی که گرفتن حق طلاق توسط زن دارد، این است که زن می‌تواند بدون نیاز به اثبات امری و نیز بدون نیاز به حضور شوهر خود را مطلقه سازد و حتی در صورتی که حق توکیل نیز داشته باشد می تواند این امر را از طریق وکیل خود انجام دهد.

معایب دادن حق طلاق به زن

درکنار داشتن مزیت حق طلاق برای زن ،دادن حق طلاق به زن برای مرد این عیب را دارد که زن بتواند هر زمان که بخواهد نسبت به طلاق اقدام کند بدون لینکه مرد از این امر آگاه شود از سوی دیگر دادن این حق برای مرد بار مالی دارد و براین اساس زن می تواند همزمان با طلاق تمامی حقوق خود از جمله مهریه و اجرت المثل را مطالبه نماید. 

تفاوت حق طلاق و وکالت طلاق

حق طلاق براساس شرع و قانون در اختیار مرد است و حقی که زن براساس وکالت نامه یا شرط ضمن عقد برای اجرای طلاق از مرد دریافت می کند در بیان عامه حق طلاق گفته می شود در حالی که در حقیقت وکالت در طلاق است.تفاوت وکالت در طلاق به صورت شرط ضمن عقد نکاح ، عقد لازم دیگر با وکالت در قالب وکالت نامه رسمی در مطلق و مقید بودن آنها می باشد.

نحوه واگذاری حق طلاق به زن

واگذاری حق طلاق از سوی مرد به زن می تواند به دو صورت انجام شود:
   1   . شرط ضمن عقد
زن می تواند در هنگام عقد و به صورت شرط ضمن عقد، در سند نکاح درخواست حق طلاق کند و یا این که شرایطی را قید کند که در صورت بروز آن ها ،حق طلاق به زن داده شود .  ماد ه 1119 قانون مدنی این مسأله مطرح شده است.
   2   . وکالت حق طلاق
برای اینکه زن بتواند این حق را به دست آورد می بایست به همراه زوج به دفترخانه استاد رسمی مراجعه نموده و وکالت در طلاق را دریافت کند.
نکته :اگر زوج خارج از کشور باشد، با مراجعه به سفارت و یا کنسولگری ایران در آن کشور، حق طلاق را به هر کس که می خواهد اعطا کند. برای این وکالت نامه می توان  زمان معین کرد و یا به صورت بلاعزل قرار داد و یا شروطی مشخص کرد و یا این که زوج می تواند شرط کند که در صورت درخواست طلاق از طرف زوجه، او کل و یا قسمتی از مهریه اش را می بخشد.

 

مدارک لازم برای گرفتن حق طلاق

مدارک لازم برای دریافت حق طلاق از قرار ذیل است:

  1. شناسنامه زوجین
  2. کارت ملی زوجین
  3. عقدنامه

نقش وکیل در دریافت حق طلاق

وکلای متخصص در این زمینه این امکان را برای موکلان فراهم می آورند که پرونده خود را با سرعت بیشتری پیش برده  و مانع از تضییع حقوق موکلان خود به دلیل ناآگاهی ازقوانین و رویه شوند.

با داشتن حق طلاق چگونه می توان برای طلاق اقدام کرد؟

یکی از معدود راه هایی که طلاق به درخواست زن امکان پذیر می شود همین داشتن وکالت در طلاق است. برای این منظور خانم باید درخواست طلاق به درخواست زوجه را تنظیم کند. شخصی به عنوان وکیل نیز باید معرفی شود که وکالت شوهر را به عهده بگیرد. چون یک وکیل نمی تواند همزمان وکیل خواهان و خوانده باشد، به همین خاطر اگر زوجه نمی خواهد در مراحل طلاق حضور پیدا کند؛ خودش هم باید وکیل داشته باشد. در غیر اینصورت باید به همراه وکیل مرد مراحل ثبت دادخواست در دفاتر پیشخوان قضایی، حضور در جلسات دادگاه و ثبت در دفترخانه را طی کند.

سوالات متداول درباره گرفتن حق طلاق

حق طلاق بهتر است یا مهریه؟

در خصوص این سوال باید گفت که حق طلاق و مهریه با هم ارتباطی ندارند تا بگوییم کدام یک بهتر است!
مهریه، عبارت است از مالی که به موجب عقد نکاح دایم یا موقت، به ملکیت زن در  آمده و او می تواند، در آن تصرف نموده و یا هر زمان که بخواهد، آن را مطالبه کند.
در مقابل حق طلاق حقی است که زن ضمن وکالت نامه یا سند نکاحیه دریافت می کند که بتواند خود را مطلقه سازد .
البته حق طلاق فقط مختص مرد است و دادن این حق براساس وکالت نامه یا شرط ضمن عقد به زن به معنای اسقاط حق مرد نبوده و درست تر این است که از این حق به وکالت در طلاق تعبیر شود.

در صورت داشتن حق طلاق مهریه به زن تعلق می گیرد؟

به محض وقوع نکاح زن مالک مهر می شود و طلاق مانع از تعلق مهریه به زن نمی باشد.در خصوص حق طلاق هم وضع به همین منوال است و زن می تواند با اعمال حق طلاق خود،مهریه را نیز طلب کند مگر اینکه ضمن وکالت نامه تمام یا بخشی از مهریه را در ازای دریافت حق طلاق بخشیده باشد.

آیا زن با داشتن حق طلاق می تواند طلاق بگیرد؟

درست است که طلاق حق مرد می باشد اما اگر زن وکالت در طلاق داشته باشد می تواند نسبت به طلاق اقدام نماید .البته داشتن حق طلاق از سوی زن مسقط حق مرد نمی باشد و مرد می تواند در هرحال نسبت به اعمال حق خود اقدام نماید.
سخن پایانی
داشتن حق طلاق با وکالت در طلاق متفاوت می باشد در حالی که در بیان عامه به یک معنی و در کنار هم به کار برده می شوند،در صورتی که زنی وکالت در طلاق داشته باشد می تواند به راحتی نسبت به طلاق اقدام نماید.شروط 12 گانه مندرج در سند نکاح درست است که به زن این حق را می دهد که بتواند با اثبات اموری از دادگاه تقاضای طلاق نماید اما به معنای حق طلاق یا وکالت در طلاق به معنای مطلق نمی باشد.

اولین مطالب آزمایشی من

۳ بازديد
این اولین مطالب آزمایشی وبلاگ من می باشد و به زودی حذف خواهد شد.
امروز ارتباط و تبادل اطلاعات نقش بسیار مهمی در رشد و فرهنگ مردم یک کشور و جامعه را دارد و وبلاگ یکی از راه های سریع انتقال اطلاعات و ارتباط مردم یک جامعه با هم می باشد .
شما به راحتی می توانید مطالب مورد علاقه , کارهای روزمره , علم و فرهنگ را در وبلاگ خود انتشار دهید و با سایر دوستان خود به گفتگو و تبادل نظر بپردازید .

دومین مطلب آزمایشی من

۳ بازديد
این دومین مطلب آزمایشی وبلاگ من هستش و به زودی این متن حذف خواهد شد .
وبلاگ چیست ؟
وبلاگ یا وب‌نوشت که به آن تارنوشت، تارنگار یا بلاگ و به زبان انگلیسی(Blog) هم می‌گویند، وبلاگ حاوی اطلاعاتی مانند: گزارش روزانه، اخبار، یادداشت‌های شخصی و یا مقالات علمی مورد نظر طراح آن است. وبلاگ ترکیبی از دو کلمۀ «web» و «log» به معنای ثبت وقایع روزانه است .مطالب وبلاگ بر مبنای زمانی که ثبت شده گروهبندی و به ترتیب از تازه‌ترین رخداد به قدیم ارائه می‌گردد. نویسندهٔ ویلاگ، وب‌نویس یا تارنویس نامیده می‌شود و ممکن است بیش از یک نفر باشد، وب‌نویس به گزارش مداوم رویدادها، خاطرات، و یا عقاید یک شخص یا یک سازمان می‌پردازد. واحد مطالب در وبلاگ،پست است، معمولاً در انتهای هر مطلب، برچسب تاریخ و زمان، نام نویسنده و پیوند ثابت به آن یادداشت ثبت می‌شود. فاصلهٔ زمانی بین مطالب وبلاگ لزوماً یکسان نیست و زمان نوشته ‌شدن هر مطلب به خواست نویسندهٔ وبلاگ بستگی دارد. مطالب نوشته شده در یک وبلاگ همانند محتویات یک وب‌گاه معمولی در دسترس کاربران قرار می‌گیرد. در بیشتر موارد وبلاگ ها دارای روشی برای دسترسی به بایگانی یادداشت‌ها هستند (مثلاً دسترسی به بایگانی بر حسب تاریخ یا موضوع). بعضی از وبلاگ ها امکان جستجو برای یک واژه یا عبارت خاص را در میان مطالب به کاربر می‌دهند.